Κωνσταντίνος (Κώστας) Ανταλόπουλος

Ο Κωνσταντίνος (Κώστας) Ανταλόπουλος είναι ηθοποιός. Γεννήθηκε στη Λιβαδεια Βοιωτίας και συγκεκριμένα στο χωριό Σωληνάρι. Έχει αποφοιτήσει από την Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης “ΒΕΑΚΗ¨. Επίσης, έχει αποφοιτήσει από το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου της Κολωνίας.

Σειρές

 

Το 2000 ο Κώστας Ανταλόπουλος κάνει το ντεμπούτο του στην τηλεόραση, παίζοντας στα επεισόδια “Το κλουβί” και “Το χάρισμα” του Κόκκινου Κύκλου. Στον Κόκκινο Κύκλο εμφανίστηκε και το 2002 στο επεισόδιο “Βεντέτα”. Την ίδια χρονιά έπαιξε στη σειρά “Αχ…και να ξερες”. Το 2003 συμμετείχε στην αισθηματική σειρά του Alpha “Πεθαίνω για σένα” αλλά και στον “Οίκο αντοχής”. Την επόμενη χρονιά παίζει στην κωμική σειρά του ΑΝΤ1 “Solo καριέρα”. Το 2005 εμφανίζεται στις “Μάγισσες της Σμύρνης” αλλά παράλληλα ξεκινά να εμφανίζεται και στη “10η εντολή” με το επεισόδιο “Το σημάδι”. Το 2007 παίζει σε τρία επεισόδια της “10ης εντολής” και συγκεκριμένα στα “Ένας ήσυχος άνθρωπος”, “Κρυμμένη αλήθεια” και “Ο συλλέκτης”. Την ίδια χρονιά συμμετέχει στα επεισόδια “Η νύχτα του Αγίου Βησσαρίωνα” και “Στα μαχαίρια” της κωμικής σειράς του Mega “Safe Sex”. Ακόμη, το 2007 κρατά ένα ρόλο και στην ιστορία “Ο δολοφόνος φορούσε σμόκιν” στις “Ιστορίες του Αστυνόμου Μπέκα”, όπως και το 2008, αυτή τη φορά στην ιστορία “Ζήτημα εμπιστοσύνης”. Το 2008 παίζει στην επιτυχημένη σειρά “Μαύρα Μεσάνυχτα” αλλά και στους “Αληθινούς έρωτες” στα επεισόδια “Άσκηση Παρμενίδης” και “Ζωή από την αρχή”. Το 2010 κράτά ρόλους στα επεισόδια “Λεία” και “Το κλουβί” του “3ου Νόμου”. Στην τηλεόραση ξαναεμφανίζεται το 2015 με τρεις συμμετοχές στη “10η εντολή” στα επεισόδια “Αλέρτ”, “Θυμός” και “Μπαρούτη”.

Το 2018-2019 πρωταγωνιστεί στην σειρά “Γυναίκα χωρίς όνομα” στον ΑΝΤ1 έχοντας το ρόλο του Νάσου. Ο Νάσος είναι ο σύζυγος της Μάρθας και γίνεται δεύτερος «πατέρας» για τη Μαρίνα. Ακόμα κι αν δεν πιστεύει ότι το μίσος φέρνει λύσεις, βοηθά τη Μαρίνα παντού και σε όλα με σκοπό να καταλάβει ότι η εκδίκηση δεν έχει νόημα και ότι δεν την οδηγεί σε λύτρωση αλλά σε μεγαλύτερη καταστροφή. Οι τρεις τους γίνονται οικογένεια με τη Μαρίνα κάποια στιγμή, να τον θεωρήσει πατέρα της κι αυτός να την αγκαλιάσει σαν αληθινό του παιδί.

Ταινίες

Στο κινηματογράφο κάνει ντεμπούτο το 2003 παίζοντας στην ταινία “Τρία πουλάκια κάθονται” και στην τηλεταινία “Χάρτινο καράβι”. Ακολουθούν ρόλοι στις ταινίες “Πριν τη νύχτα” (2004), “Black μπεε” (2005), “Το γαμήλιο πάρτυ” και “Ισοβίτες” (2008), “Sex pistols” (2011), “Ο εχθρός μου” και “Miss violence” (2013).

Θέατρο

Ο Κωνσταντίνος Ανταλόπουλος στο θέατρο έχει πολλές συνεργασίες. Πιο συγκεκριμένα, έχει δουλέψει με την θεατρική ομάδα “ΑΤΤΙΣ” στις παραστάσεις “Ηρακλής μαινόμενος” σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Τερζόπουλου (2001), “Προμηθέας Δεσμώτης” (2000-2001), “Άμλετ μια Μαθητεία” και “Κάθοδος” (2000-2002). Με το “Αμφιθέατρο” συνεργάστηκε στις παραστάσεις “Τάνγκο” του Σλαβομιρ Μρόζεκ, “Σφήκες” του Αριστοφάνη (2006) και “Οιδίπους Τύραννος” (2011).

Ακόμη, συμμετείχε στις παραστάσεις “Βάγχες” του Ευριπίδη (2006), “Στο μεγάλο δρόμο” του Τσέχωφ, “Τρωάδες το Μακρύ Ταξίδι”, Άνθρωποι και Ποντίκια”, “Αποκάλυψη EST” και “Ηλέκτρα” (2002). Στο θέατρο “Αγγέλων Βήμα” έπαιξε το 2009 στην παράσταση “Ορφανά” σε σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη. Επίσης, έχει παίξει στις παραστάσεις “Τελετή της Επιστροφής”, “Αντιγόνη”, “Δεν μπορώ να μείνω μόνη μου”, “Ηρακλείδες” και “Αθώος ή Ένοχος”. Τελευταίες παραστάσεις στις οποίες έχει παίξει είναι “Οφσάιντ”(2016) και “Αύγουστος” (2016-17).

Scroll to Top