Ιρίνα Κουζνέτσοβα

Η Ιρίνα Κουζνέτσοβα γεννήθηκε στη Ρωσσία . Ολοκλήρωσε την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση σε ειδικευμένο Αγγλικό Σχολείο στην Χαμπάροφσκ της Ρωσσίας και παράλληλα σπούδασε πιάνο επί επτά έτη στη Μουσική Σχολή.

Σε ηλικία 14 ετών συμμετείχε ως σολίστ σε κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα με την Κρατική Συμφωνική Ορχήστρα .

Μετά από επιτυχείς εισαγωγικές εξετάσεις σπούδασε στο 4ετἐς Κρατικό Μουσικό Κολλέγιο του Χαμπάροφσκ στην τάξη της διακεκριμένης πιανίστας Melita Shaltis ( συνεχίστριας της Πιανιστικής σχολής του Genrikh Neigauz ) , απ’ όπου αποφοίτησε αποκτώντας Δίπλωμα με Διάκριση .

Μετά από εξετάσεις έγινε δεκτή στην 5ετη Κρατική Μουσική Ακαδημία του Βλαδιβοστόκ , απ’ όπου πήρε δίπλωμα στο πιάνο με τρεις ειδικότητες ( τάξη της διακεκριμένης καλλιτέχνιδας της Ρωσσίας και καθηγήτριας Izolda Zemskova ) .

Στη συνέχεια εργάστηκε ως καθηγήτρια πιάνου και συνοδείας στο Μουσικό Κολλέγιο του Χαμπάροφσκ και ταυτόχρονα στην Κρατική Συμφωνική Ορχήστρα .

Βραβεύτηκε στον Πανρωσικό διαγωνισμό τραγουδιστών για την συνοδεία στο πιάνο.

Συνεργάστηκε με σολίστες της Όπερας του Θεάτρου Μπολσόι της Μοσχας ( Y. Netchaev . M. Grigorieva ) .

Στην Ελλδάδα ήρθε το 1994 με πρόσκληση της Καλλιτεχνικής Εταιρείας ” Βεάκη ” όπου συνεχίζει να εργάζεται μέχρι σήμερα .

Διδάσκει πιάνο στο Παναρμόνιο Ωδείο από 1994 .

Πολλοί μαθητές της εργάζονται σε Ρωσσία , Ελλάδα , χώρες της Ευρώπης , στις ΗΠΑ , Ισραήλ . Στην Ελλάδα έχει εμφανιστεί στον ” Παρνασσό ” , στην Εστία Ν, Σμύρνης , στο Ίδρυμα Γουλανδρή – Χορν και σε διάφορα πολιτιστικά κέντρα της Αθήνας και της επαρχίας .