Εκφαντίδου 33 Παγκράτι 11633 Αθήνα

Μήνυμα Προς Υποψήφιους Σπουδαστές

Ανώτερη Ιδιωτική Σχολή Δραματικής Τέχνης Βεάκη μπαίνει στο 50ο έτος λειτουργίας της και υπὀσχεται στους μελλοντικούς σπουδαστές της μια δημιουργικἠ και γόνιμη φοίτηση. Μικρό δείγμα των αποφοίτων της που εργάζονται επιτυχημένα σε όλους τους χώρους του θεάματος μπορείτε να δείτε στο σάιτ της Σχολἠς www.veaki.gr.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Σχολής Βεάκη εστιάζει κατά πρώτον στη μελέτη και παρουσίαση έργων των ελλήνων και ξένων κλασσικών συγγραφέων και παράλληλα και έργων των νεώτερων και συγχρόνων δημιουργών. Δίνει ιδιαίτερη σημασία στὴ σωστὴ εκφορὰ τοῦ λόγου, στὴ γερὴ αναπνοϊκή υποστήριξη και στη συνολική φωνητική τεχνική. Νέοι συγγραφείς και νέα ρεύματα εντάσσονται στο ωρολόγιο πρόγραμμα. Τα θεωρητικά μαθήματα διδάσκονται ανελλιπώς και στοχεύουν σε μια άρτια κατά το δυνατόν κατάρτιση. Επίσης έχoυν ενταχθεί στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα εδώ και χρόνια πρόσθετα μαθήματα όπως η κομέντια ντελ άρτε, το μιούζικαλ, το σωματικό θέατρο και πρόσφατα το θέατρο της επινόησης και η περφόρμανς αρτ που είναι μια τάση της σύγχρονης τέχνης.

Πιστεύουμε ότι οι μελλοντικοί σπουδαστές έχουν μπροστά τους ένα προκλητικό, γοητευτικό ταξίδι που τους προετοιμάζει για να γίνουν ανεξάρτητοι δημιουργικοί επαγγελματίες ηθοποιοί.

Οἱ δεξιότητες ποὺ θὰ αποκτήσουν θὰ τους οδηγήσουν στὶς πλέον πρόσφατες εξελίξεις τοῦ χώρου, επαυξημένες απὸ τὴ γνώση καὶ τὴν εμπειρία των δασκάλων τους καὶ υποστηριζόμενες απὸ τη σύγχρονη τεχνολογία με την οποία σταδιακά εξοικειώνονται

Στην καρδιά του τρόπου εκπαίδευσης είναι η ομάδα. Το θέατρο είναι μια συνεργατικὴ μορφὴ τέχνης καὶ δίνεται μεγάλη έμφαση στην ευθύνη του ατόμου προς την ομάδα καὶ τὴν ευθύνη της ομάδας πρὸς τὸ άτομο. Αυτὸ δημιουργεὶ μιὰ ατμόσφαιρα αμοιβαίου σεβασμού πάνω στὸν οποίο μπορεί νὰ ανθίσει η δημιουργικότητα

Ο σπουδαστής θὰ κερδίσει εμπιστοσύνη στον εαυτό του κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, μαθαίνοντας ότι μια αυθεντική και ενθουσιώδης προσέγγιση είναι η καλύτερη προετοιμασία για μια ζωὴ σ’ένα δυναμικὸ επάγγελμα.

Θα μάθει πώς να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις μετωπικά, με τη βοήθεια των καινούριων γνώσεων και δεξιοτήτων που θα εξελίξει κατά την εκπαίδευσή του, καθως και τεχνικές που χρησιμοποιούνται στο χώρο και ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις.

Share the Post: