Σιντι Trent

H  Σιντι Τριάντου Trent, γεννήθηκε στην Αμερική από Έλληνες γονείς. Σπούδασε χορό, μουσική και θέατρο από τα παιδικά της χρόνια και παράλληλα συμμετείχε σε παραστάσεις του Θιάσου των Νέων της Βοστόνης.

Οι επαγγελματικές της σπουδές ξεκίνησαν στο BOSTON CONSERVATORY OF MUSIC και αποφοίτησε από το EMERSON COLLEGE της Βοστόνης με Bachelor of Fine Arts σε Χορό και Θεατρική Εκπαίδευση με ειδικότητα στο Μουσικό Θέατρο.

Certified Autism Movement Therapy Provider 

Στην Ελλάδα δίδαξε από το 1984 έως το 2020 στο επαγγελματικό τμήμα χορού του DereeThe American College of Greece, , τεχνικές χορού Jazz, Κλακέτας (Tap Dance), Musical Theater, Kινησιολογίας, και επίσης δημιούργησε και δίδαξε τα μαθήματα “Αναγνώριση του Σώματος και Κίνηση”, “Εισαγωγή στο Μουσικό Θέατρο” και τελευταία “Εργαστήρι και Παράσταση για το Μουσικό Θέατρο”.

Εκτός από τα μαθήματα, χορογραφούσε στην ετήσια παράσταση χορού του Deree Dance Company  και διηύθυνε το Τμήμα Χορού  επί 10 χρονια.

Στο Κολλέγιο  σκηνοθέτησε και χορογράφησε τα musicals του Andrew Lloyd Webber, “Jesus Christ Super Star” και “Song and Dance”, καθώς και τα έργα , “America οη Broadway – Α Musical Revue” – αποσπάσματα από Αμερικάνικα musical που απεικονίζουν την ιστορία του μουσικού θεάτρου στην Αμερική, “From Hollywood to Broadway” – αποσπάσματα από ροκ και ποπ musicals, “Laughing Through Our Τears”,αποσπάματα από πρόσφατα έργα του Broadway, και το έργο της Ολγας Εμμάνουελ, Chryssothemis“, “Dare To Dream” ,“The Disney Project”,και προσφατα Fame and Other Issues.

Επίσης έχει διδάξει Αεροβική και Πιλάτες στο Αθλητικό Τμήμα του Deree College και Χορό και Μουσικό Θέατρο  στα καλοκαιρινά και απογευματινά προγράμματα του Pierce High School.

Από το 1995 έως σημερα διδάσκει χορό και κίνηση στην Ανωτέρα Σχολή Δραματικής Τέχνης Βεάκη και συχνά χορογράφησε τα μιούζικαλς του Τρίτου Έτους στις πτυχιακές εξετάσεις για το Υπουργείο Πολιτισμού. Μερικά από αυτά τα έργα είναι: “Chicago”, “Fame”, “The Boyfriend”, “Crazy for You”, ” Α Little Night Music”, “Nine”, “ Gershwin and Porter”.

Tο 1998 ανέλαβε μία σειρά μαθημάτων (10 μηνών) για τον ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ του Πανεπιστημίου Αθηνών με αντικείμενο την θεατρική κίνηση και το χορό για το μουσικό θέατρο, καθώς και  την χορογραφία και οργάνωση σχολικών θεατρικών παραστάσεων.

 

 

Από τον Οκτώβριο του 2001 μεχρι  το Μάιο 2005 δίδασκε στην Ανωτέρα Σχολή Δραματικής Τέχνης Τράγκα, όπου, εκτός από την διδασκαλία, σκηνοθέτησε και χορογράφησε τις διπλωματικές εξετάσεις για το Υπουργείο Πολιτισμού στο χορό.

Το 2004 ,2009 ,2017, & 2022 ήταν καλεσμένη από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο της Κέρκυρας – Τμήμα Μουσικών Σπουδών, όπου δίδασκε σε σεμινάρια 10 ημερών                 με θέμα δημοφιλή  μιούζικαλς της Αμερικής και στη συνέχεια σκηνοθετούσε και χορογραφούσε παράσταση με τίτλο “Broadway”, στο Δημοτικό Θέατρο της Κέρκυρας.

 

΄Εχει εκτεταμένη εμπειρία στη διδασκαλία χορού και μιούζικαλ και για παιδιά και έχει σκηνοθετήσει και χορογραφήσει πάμπολλες  παιδικές παραστάσεις.

 

Στην Αθήνα έχει διδάξει στις σχολές χορού “΄Αννα Πέτροβα”, “Κική Μανιάτη”

“Μαρί Χατζημιχάλη”, “Φωκάς Ευαγγελινός”, “Το Ινστιτούτο Χορού”, ” Onstage Κέντρο Χορού” και στο “Dance Life”.

 

Τον Αύγουστο του 2009 ήταν η χορογράφος της θεατρικής ομάδας «Σχήμα» που έκανε περιοδεία στην Αμερική με το έργο «Τρωάδες».

Το Μάρτιο του 2010 δίδαξε σε σεμινάριο Musical Theater ( με τα εργα “Wicked” και «Fame” για παιδιά και εφήβους στη σχολή Paola Hadjilambri School of Theater , στην Πάφο  της  Κύπρου.

Από το  8/2012-4/2015 δίδασκε κλακέττες (Tap Dance) και Musical Theatre στο New York Acting Studio στην Αθήνα.

Σκηνοθέτησε στο Ηρώδειο το Σεπτέμβριο του 2012 την παράσταση του Χρόνη Αϊδονείδη με 300  συντελεστές

Το Δεκέμβριο 2013 και Ιανουάριο 2014 χορογράφησε την παράσταση “Musical, Αγάπη Μου ! “..της Ευγενίας Μανωλίδου στο θέατρο Παλλάς.

Το καλοκαίρι 2014 κάνει το πρώτο σεμινάριο “Musical Theater Intensive” με την συνάδελφό της, καθηγήτρια φωνητικής την κυρία Penny Rizou στην Σχολή Χορού Μάκης Μπέτσης.

Συνεχίζει και παρακολουθεί σεμινάρια στην jazz, κλακέτες ,μουσικό θέατρο και δημουργική κίνηση στη Νέα Υόρκη, στο Λος Άντζελες και στο Λας Βέγκας.

1989-2014 Διδασκαλία γυμναστικής , Pilates Aerobic, Stretching, BodySculpt στα πιο γνωστά γυμναστήρια, κτλ, στην Αθήνα.

2004-2016 ( Certified) Pilates Instructor at Cocoon Urban Spa, Halandri, Athens

Επισης είναι Certified Pilates και Zumba Instructor

 

 

 

 

    Certified Autism Movement Therapy Provider

Co-Founder,Co Program Director and Teacher Therapist of Autism Movement Therapy “ Olympia on the Rainbow “..Summer Camp για παιδιά με αυτισμό 

 

Founder and Artistic Director of  STAGEDOOR KIDS  &  STAGEDOOR YOUTH

…”arts education and life skills”

 

 

Founder and Artistic Director of

AEGEAN MUSICAL THEATRE PROJECT SUMMER 2019

 

July 2-27 ,  2018    Teacher and Choreographer for Reagle  Music Theatre of Greater Boston Summer Youth Workshop

 

Teaching Artist and International Advisor for International Theatre and Dance Project

Paros Summer 2019

Syros Summer 2022

Zakynthos Summer 2023

 

Creator of Musical Theater Intensive , Certified program at IEK Enosi,  Athens